openl2tp.org
http://forums.openl2tp.org/

no l2tpv3 tunnels works
http://forums.openl2tp.org/viewtopic.php?f=3&t=81
Page 1 of 1

Author:  etxnreg [ Wed Oct 19, 2011 5:54 am ]
Post subject:  no l2tpv3 tunnels works

Hi all,
I,m trying to get the ethernet psydowire function to work.
Has not yet had it to work.
I'm using Ubuntu (11.04)
Have recompile the kernel with the l2tpv3 parameters active (tried both with modules and included).
The l2tpv3tun software is installed.
No errors when I do
Code:
site-A:# l2tpv3tun add tunnel tunnel_id 3000 peer_tunnel_id 4000 encap udp \
           local 1.2.3.4 remote 5.6.7.8 udp_sport 5000 udp_dport 6000
site-A:# l2tpv3tun add session tunnel_id 3000 session_id 1000 peer_session_id 2000

site-B:# l2tpv3tun add tunnel tunnel_id 4000 peer_tunnel_id 3000 encap udp \
           local 5.6.7.8 remote 1.2.3.4 udp_sport 6000 udp_dport 5000
site-B:# l2tpv3tun add session tunnel_id 4000 session_id 2000 peer_session_id 1000


Have activate the kernel modules l2tp_eth and l2tp_ip with the command modprobe.
Can see the modules with lsmod.

However if I do the command "l2tpv3tun show tunnel" nothing appear.

The whole set is running in vmware (to be tested before the hardware is purchased)

Is desperate, grateful for all help

Thanks Niklas

Author:  jchapman [ Thu Nov 10, 2011 10:04 pm ]
Post subject:  Re: no l2tpv3 tunnels works

Your parameters are wrong. The parameters at each side must be the exact reverse.

The post at http://forums.openl2tp.org/viewtopic.php?f=4&t=66 has a good description of what to do.

Page 1 of 1 All times are UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/